screenshot 22 06 2023 18 37 55

Doorbraak vermiste Titanic duikboot! Iets gevonden dicht bij wrak! (Video)

Algemeenmei 22 2023, 16:32
Een mogelijke doorbraak in de zoektocht naar de vermiste duikboot bij het wrak van de Titanic. Reddingswerkers hebben iets gevonden, er wordt nu in de media gespeculeerd of het mogelijk een stuk van de vermiste duikboot zou kunnen zijn.

Vermiste Titanic duikboot

Het gaat om een stuk puin in de buurt van de plaats van het beroemde scheepswrak. Een tweet van het Northeast-account van de Amerikaanse kustwacht stelt donderdag: "Een puinveld werd ontdekt in het zoekgebied door een ROV nabij de Titanic. Experts binnen het verenigde commando evalueren de informatie."

Iets gevonden

Het is momenteel onduidelijk wat voor soort puin er is gevonden, het is nog te vroeg om aan te nemen dat het iets te maken heeft met OceanGate's vermiste Titan-onderzeeër. Tijdens een eerdere persconferentie op woensdag zeiden ambtenaren dat er tijdens de zoektocht een ander niet-gerelateerd puin was gevonden.

Zuurstof op

De zuurstof voorraad van de bemanningsleden aan boord zou nu in ieder geval bijna op zijn. En dat is vreselijk nieuws, er is maar weinig hoop op overlevenden, maar de zoektocht blijft doorgaan. De familie van een van de inzittenden Hasmish Harding is woedend.
Ze hebben de uitbater van de duikboot zwaar beschuldigd. "Ze hebben veel te laat gealarmeerd," zegt nicht Kathleen Cosnett aan de krant Telegraph. "Het is erg beangstigend. Het heeft zo lang geduurd om de reddingsmissie te starten, het duurde veel te lang. Ik dacht dat drie uren het absolute minimum waren."
De kustwacht werd pas zondag middag gealarmeerd dat de Titan was vermist, acht uur nadat het contact met het moederschip verloren was gegaan.

Bekijk hieronder de beelden en de laatste update:

322a410cbf3146c988bf2ed6aa3d036e md
Bron: TMZ YT