monica

Emotionele Monica Geuze vertelt over gewapende overval! "Pistool tegen m'n kop"

Algemeenjun 19 2023, 11:10
Monica Geuze werd erg emotioneel in een nieuwe aflevering van haar podcast Geuze en Gorgels. De influencer vertelt namelijk over de gewapende overval die ze een paar jaar terug meemaakte. In tranen doet ze een boekje open over die nachtmerrie en hoe ze ermee omging.
Zo'n zes jaar geleden werd Monica Geuze slachtoffer van een gewapende overval. Toendertijd had ze nog een relatie met Lars Veldwijk, de vader van haar dochtertje Zara-Lizzy. Het stel was in een parkeergarage in Amsterdam toen ze werden overvallen. Vlak daarvoor bezochten ze een bekend casino.

Monica vertelt

Monica vertelt dat ze na al die jaren nog altijd last heeft van de traumatische ervaring. “Dan krijg je een pistool tegen je kop en kun je niks terugdoen”, zegt ze geëmotioneerd. De overvallers gingen er onder andere vandoor met haar horloge, maar dat was niet de grootste schade. “Het heeft nog steeds dagelijks invloed op mij. Ik ben echt banger dan ooit”, legt ze uit. “Als ik in mijn eentje thuis ben, voel ik me vrij snel onveilig. Zeker vlak nadat het was gebeurd, ging ik nooit meer een garage in.”

Monica in therapie

De influencer had er dusdanig veel last van, dat ze professionele hulp zocht. “Toen ben ik EMDR-therapie gaan doen en dat werkte echt supergoed”, vertelt ze. Toch kwamen haar klachten terug. De aanleiding was de geboorte van haar dochter. “Toen had ik opeens mijn allerkostbaarste bezit en dacht ik: als dit van mij wordt afgenomen dan is het voor mij echt klaar.” Gelukkig wist ze toen al wat haar te doen stond en ging ze weer in therapie.
Zelfs influencers als Monica Geuze hebben dus trauma's waarmee ze de confrontatie aan moeten gaan. “Ik heb nog steeds dat als ik er nu zo over praat dat ik een beetje in paniek raak. Terwijl het zolang geleden is”, zegt ze in de podcast tegen Kaj (Gorgels, red.). “Maar als ik heel erg schrik dan kan ik daar zo van in paniek raken dat ik gewoon moet huilen.”

Bekijk hier de beelden:

Bron: Spotify