screenshot 28 5 2023 19 05 32

Geert Wilders reageert op concert Boef "Sterke tekst"

Algemeenapr 14 2023, 16:55
Geert Wilders verscheen gister opeens gigantisch op een scherm voorafgaand aan Boef's grootste concert ooit. Ookal is de video overduidelijk het resultaat van heel slim bewerken en vervormen, de politicus vond het toch nodig even te reageren. Die reactie was zowel cringey als grappig en hij staat voor altijd op het internet.

Deepfake

De video waarin Wilders te zien is, is een zogenaamde "deepfake". Dat wil zeggen dat het een erg "gemaakte" video is en geen reflectie van de werkelijkheid. In de video zegt Wilders: "Wanneer Boef straks opkomt, laat ik jullie allemaal in de boeien slaan, bitch. Wat denken jullie wel niet? Opblazen! Grapje! Shoutout naar iedereen die is gekomen voor rwina (chaos). Ik ga eerlijk met je zijn, dit wordt de beste show ever. Kijk uit en niet vergeten: Hou je kontje rustig. Maar nu eerst: Lawaai voor Boef!"

Geert Wilders tweet

Zoals een goed politicus het betaamt, reageerde hij via twitter. Over het virale moment dat Boef probeerde te creëren, zei hij: "Deep fake boef. Sterke tekst trouwens. Alleen niet van mij. :)". Hij tweette dit via zijn officiële twitteraccount. Meerder media pikten het virale moment met die video van het tweedekamerlid al op en schreven er nieuws over.
Bekijk de video hier.
Bekijk de tweet hier:
screenshot 28 5 2023 18 51 44
Bron: Instagram