gevangenis

Gevangenis medewerker in Dordrecht op heterdaad betrapt met gedetineerde!

Algemeenjun 22 2023, 10:51
De medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Dordrecht is per direct ontslagen, nadat ze seks heeft gehad met een gedetineerde. Het Algemeen Dagblad meldt, dat het incident vorige maand heeft plaatsgevonden en dat er een onderzoek is ingesteld.

Onderzoek

Het incident is gemeld bij Inspectie Gezondheid en Jeugd. Er wordt onderzocht of er vaker incidenten tussen de medewerker en gedetineerde heeft afgespeeld.
gevangenis

Betrapt

Volgens bronnen zijn de twee op heterdaad betrapt. Het zou gaan om een vrouw die in de PI werkt als verpleegkundige en ze zou niet bezig zijn met een onderzoek maar hele andere praktijken. Het is ter strengste verboden om een intieme relatie te hebben met gedetineerden. Hiervoor moeten medewerkers ook een ambtseed afleggen. De gedetineerde is overgeplaatst naar een andere inrichting.
Het is niet duidelijk waar het stel is betrapt. Wel, zijn er ruimtes zoals de badkamers, toiletten en cellen waar er geen cameratoezicht is. Voor intiem bezoek, zijn er speciale ruimtes.

Relaties

Het komt vaker voor dat medewerkers, een seksuele relatie krijgen met gedetineerden. In 2020 werd een medewerker van een PI in Lelystad, ook al een betrapt in een bezemkast met een gedetineerde. Zij werd op staande voet ontslagen.

Bekijk hier de video

Bron: AD