1 censored 9

HEMA onder vuur na magazine met baby en pikant speeltje! Reageert op kritiek! (Beeld)

Algemeenjan 01, 13:05
HEMA haalt zijn babymagazine uit de winkels, nadat ophef is ontstaan over de tekst op de voorpagina. Op het blad staat 'alles voor jou en je baby', met daaronder 'van speen tot s*ksspeeltje'.

Verontwaardigde reacties op HEMA

De winkelketen krijgt op sociale media veel verontwaardigde reacties van mensen die de tekst ongepast vinden. HEMA spreekt van een "onhandige formulering".
"Is dit nu normaal #HEMA. Dit gaat toch te ver?", reageert iemand op X. "Ze zijn bij de HEMA echt helemaal van de pot gepleurd. Doodziek die nieuwe reclames van de @HEMA. Maar deze spant toch echt de kroon. Hoe kom je tot zo'n zieke combinatie op je folder", schrijft een ander.

Hema reageert

Een woordvoerster van HEMA legt uit dat het nooit de bedoeling was om een directe link te leggen tussen baby's en s*ksspeeltjes. "HEMA heeft een babymagazine uitgebracht met als thema 'Alles voor jou en je baby'. Dat zijn voor baby's bijvoorbeeld de fopspenen en meegroeirompers. En voor ouders alles wat hoort bij persoonlijke verzorging zoals de gezichtsmaskers én de s*ksspeeltjes. Op de cover wordt hier ook naar verwezen." Het bedrijf wilde ouders naar eigen zeggen juist een steuntje in de rug geven door ze eraan te helpen herinneren ook aan zichzelf te denken.
"Door een onhandige formulering hebben we hier de plank volledig misgeslagen", zegt HEMA. Daarom is het blad uit de winkels gehaald en is de voorpagina op de website van HEMA ook niet meer te zien. Het magazine is wel al bij mensen thuis beland, zegt een woordvoerster. "We bieden onze oprechte excuses aan."

Bekijk hier de details en beelden

schermafbeelding 2024 02 12 om 122952 65ca04896f046
schermafbeelding 2024 02 12 om 124653 65ca058d5bd32
Bron: Instagram, ANP, Beeld: BSR Agency