screenshot 05 09 2023 19 26 38

14-jarige jongen overleden na meedoen viral 'one chip challenge' (Video)

Algemeenjun 05 2023, 17:27
Triest heftig nieuws: Een jongen is aan zijn einde gekomen op pas 14-jarige leeftijd, na meedoen aan een eet-challenge, de 'one chip challenge'. Hij moest een hele hete chip eten, gemaakt met de meest hete pepers ter wereld.

14-jarige jongen overleden

Het gaat om Harris Wolobah die zich waagde aan de dus levensgevaarlijke challenge die viraal gaat op sociale media. Degene die de ’pikantste tortillachip ter wereld’ opeet moet zo lang mogelijk wachten om te drinken. Ondanks vele waarschuwingen op de verpakking en online nam de jongen de challenge aan. Dat liep fataal af.

'One chip challenge'

Paqui is de fabrikant van deze chips en ze waarschuwen op de verpakking dat het weggehouden moet worden van kinderen en niet gegeten mag worden door mensen die gevoelig zijn voor pikant eten of allergieën hebben. Te zien is op social media hoe sommige mensen moeite hebben met ademen na het eten van de chip.
De jongen's moeder werd gebeld met het verschrikkelijke nieuws, haar werd verteld dat haar zoon de chip had gegeten op school en buikpijn had gekregen. Hij was flauwgevallen tijdens een basketbaltraining en overleed in het ziekenhuis.
Dokters waarschuwen voor deze chips: „Dergelijke chips kunnen moeilijkheden met ademen veroorzaken, door irritatie van de slokdarm” De politie heeft een onderzoek geopend naar deze bizarre zaak.

Bekijk hier de video's

Andere challenges die uit de hand liepen:

Via Telegraaf YT