kees spek

Kees van der Spek maakte exorcisme mee "Duivel ga eruit!" "Ik had 5 jaar last van angsten"

Algemeenaug 28 2023, 16:57
Kees van der Spek onthult heftige details waardoor hij paniekaanvallen heeft overgehouden. Het gebeurde na het bijwonen van een exorcisme. Jarenlang worstelde Kees met de psychische gevolgen van wat hij zag.

Kees van der Spek

Kees onthult bij Beau van Erven Dorens in Casa di Beau dat hij er zo veel last van kreeg en paniek aanvallen kreeg: ,,Ik wou niet naar een psychiater, want ik dacht: zo meteen gaat hij het bevestigen en dan ben ik echt gek.’’

Exorcisme

Kees vertelt wat er gebeurde: “Je moet je voorstellen, je bent een jochie van 12 of 13. We waren toen in de binnenstad in Paramaribo. Daar heb je de Evangelische Broedergemeente en die preek ging over de duivel. En tijdens het eindgebed begon er opeens iemand te krijsen.“

Duivel ga eruit

Kees vervolgt: "En die persoon wordt naar voren getrokken en die stort zich ter aarde. En die dominee die ging echt schreeuwen: ‘ Duivel, ga eruit, ga eruit .’ Dus ik was altijd, vanaf dat moment dus, best wel bang, van: dat kan iedereen overkomen. Het kan mij ook overkomen.”
En toen begonnen zijn angsten erger te worden: “ik keek een soort horrorfilm, met een exorcist en toen voelde ik het weer terugkomen. En daar heb ik vijf jaar last van gehad. Op een gegeven moment durfde ik ook niet meer door een tunnel heen te rijden. Ik denk: als ik zo meteen flauw ga vallen dan rijd ik tegen een rand aan. Dan ben ik dood. Ik besloot om expres tien keer door de tunnel te gaan rijden. Daarna voelde ik me weer bevrijd. En weet je wat het allermooiste is hiervan? Ik ben daarna gelukkiger geworden.”

Bekijk hier de video

Via RTL, Casa die Beau