marieke def1

Marieke Elsinga maakt misplaatste grap over Def Rhymz! Luisteraars geschokt! (Beeld)

Algemeenjan 26 , 11:36
Def Rhymz overleed dit weekend op 53-jarige leeftijd aan hartfalen, nadat hij al sinds 2020 wachtte op een donorhart. Waar overal mooie woorden worden gesproken over zijn vrolijke karakter, de impact die hij had op de muziek en entertainment wereld, maar ook op persoonlijk vlak, krijgt Marieke Elsinga van Q-Music kritiek voor een misplaatste grap over Def.

Steunhart

Sinds 2020 is Def Rhymz (Dennis Bouwman is z'n echte naam) al drie keer onder het mes geweest om de niet-werkende hartklep te herstellen, wat helaas niet lukte. Een steunhart moest voorlopig de oplossing bieden tot een nieuw hart, maar helaas mocht dat niet meer baten. In de podcast van Fernando Halman liet hij eerder zien hoe het apparaat eruit zag, en dat dat eigenlijk de reden is dat hij nog leefde. Tot van het weekend helaas dus.

Herinneringen

Voor de hele scene was dit ook schrikken natuurlijk. Vele artiesten haalden herinneringen aan hem op. BrainPower zei het volgende erover: “Ben in shock. Deze komt keihard aan. Leerde je ergens in de early 90s kennen. En later zijn we elkaar ruim 25 jaar on the road vrijwel continu tegengekomen en hebben we regelmatig gehangen.” Uni-q zegt over Def Rhymz: "Mijn broer, je bent gaan rusten. We will always love you man". Ook Freddy Moreira, die de afgelopen jaren nog heel wat festivals af is gegaan met Def Rhymz is lovend over hem. "Ik ontmoette je voor het eerst bij een meet & greet op Kids Adventure in Ahoy in 2002 en werd een fan for life bij je optreden in de avond van 29 april 2003.. Kan het als de dag van gisteren herinneren: Oranjenacht in Gouda. Ik wist niet wat ik meemaakte, wat jij daar aanrichtte.. Een voor mij onvergetelijke show!"

Marieke Elsinga grap Def Rhymz

Maar het is niet alleen maar positief. Marieke Elsinga van Q-Music maakte in de Ochtendshow van de zender een behoorlijk misplaatste grap. Ze heeft tot twee keer toe Def's songtekst 'zak zak zak' gezongen en meent dat dit bij zijn begrafenis gedraaid zou moeten worden als de kist naar benden zakt. Dat melden geschokte luisteraars in ieder geval aan Yvonne Coldeweijer.
Één van haar 'spionnen' meldt: “Over Marieke Elsinga gesproken, waarom lees ik nergens hoe respectloos ze gisterochtend deed op de radio over Rhymz? Met de vraag of het nummer ‘Zak zak zak’ gedraaid werd tijdens het zakken van de kist. Serieus waar. Gisterochtend in de Ochtendshow. Ik vond het echt vreselijk. Ze was niet in shock door zijn dood. Ik dacht gewoon, zeg dan gewoon niets…”
def rhymz marieke elsinga 2 jpg 566x1024
def rhymz marieke elsinga 3 jpg 583x1024
whatsapp image 2024 03 26 at 120341 1 576x1024
whatsapp image 2024 03 26 at 120341 576x1024

Bekijk hier de video

Bron: Yvonne Coldeweijer, Instagram BrainPower, Freddy Moreira
"}])