screenshot 11 6 2023 13 41 50

Kinderen die 40 dagen in jungle Colombia overleefden onthullen: "Zó bleven we in leven"

Algemeenjun 11 2023, 10:45
Het wonder van de kinderen die 40 dagen lang in de Colombiaanse jungle overleefden na een crash met een vliegtuig verbaast de hele wereld. Hoe konden ze zo lang in leven blijven met alle gevaren, en op zo een jonge leeftijd? Ze onthullen nu hun verhaal.

Kinderen die 40 dagen in jungle overleefden

De kinderen Lesly (13), en haar broertjes Soleiny (9) en Tien Noriel (4) en zusje Cristin (1 jaar) liggen in het ziekenhuis en maken het goed, naar omstandigheden. Ze moeten nog drie weken in een ziekenhuis blijven. Ze hebben vooral last van uitdroging en insectenbeten.
De reddingsdiensten: "De jongste kinderen waren erg zwak. Ze konden niet zelfstandig een vrucht pakken om te eten of water drinken. De redding had niet veel later moeten komen. "

"Zó konden we overleven"

De kinderen konden in leven blijven dankzij fruit en meel. De oudste zus van 13 jaar Lesly blijkt voor de kinderen gezorgd te hebben. Lesly 's oma had haar geleerd hoe ze kan overleven in de jungle, o.a. hoe ze kon jagen en vissen.
"Ze wist welke vruchten ze niet mochten eten omdat er veel giftige vruchten in het bos zijn. Ook verzon ze spelletjes om met de andere kinderen te doen. Ze wist hoe ze voor de baby moest zorgen, voegde ze eraan toe."

Bekijk hier beelden en het verhaal van de kinderen:

Via AD RTL Nieuws YT