screenshot 22 5 2023 10 58 22

Omin blauw challenge: Politie heeft het maar druk met filmende jongeren door

Algemeenapr 13 2023, 8:55
De omin blauw challenge is een nieuwe trend op internet. Het gaat om een Papiaments liedje, waarvan de hook "omin blauw" is, wat vrij vertaald kan worden naar "heel veel politie". Het woord blauw verwijst hierin naar de kleur van de uniforms. Dit is op zich een bekende term voor politie. Omin is een woord dat als "straattaal" wordt gezien en heeft volgens bronnen zijn oorsprong in het Sranan Tongo: de lokale taal van Suriname.

Omin Blauw Challenge

Tegenwoordig moeten politieagenten überhaupt op hun hoede zijn voor filmende mensen. Om de politie verantwoordelijk te houden voor hoe ze zich gedragen, zijn veel mensen hun interacties met de politie gaan vastleggen. Op die manier kun je namelijk bewijzen dat de politie je oneerlijk of onjuist behandelt, als ze dat doen. Veel agenten zijn hierdoor extra voorzichtig en op hun hoede.

TikTok trend

Nu is er echter iets anders aan de hand. Er is een nieuwe challenge op social media kanaal TikTok. Hierbij leg je zo veel mogelijk politie vast met het nummer omin blauw eronder. Op het moment zijn er al bijna 150.000 views op de video's die aan de omin blauw challenge meedoen. Waarschijnlijk zal dit aantal alleen maar blijven groeien.

Bekijk de beelden hieronder:

Bron: DailyBuzz