gio jade

Openbaar Ministerie onderzoekt Gio na break-up video Jade Anna "Strafbaar feit mogelijk"

Algemeenjun 22 2023, 9:23
Slecht nieuws voor Gio Latooy: Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar hem. Er is namelijk een aanleiding gevonden om het onderzoek te starten vanwege een mogelijk strafbaar feit in de video na de breuk met Jade.

Openbaar Ministerie onderzoekt Gio

Het gaat om de beelden na de emotionele video die Gio maakte samen met Jade Anna. Het OM meldt dat er mogelijk een strafbaar feit is gepleegd. Gio is namelijk zeer emotioneel auto rijdend en filmend tegelijk te zien en dat is verboden. Een woordvoerder van het OM: “Deze filmpjes hebben onze aandacht, de politie kan vervolgens onderzoek doen naar de beelden. Je ziet dat meneer met zijn gedachtes elders is. Er hoeft maar iemand voor zijn auto te schieten en hij kan al snel een ernstig ongeval veroorzaken.”

Break-up video Jade Anna

Zeker gezien het jonge publiek van Gio en het kopieergedrag van de jeugd vindt Veilig Verkeer Nederland het belangrijk om dit aan te kaarten: “We zijn kopieermachines als mensen, en we doen daarbij vooral het gedrag van ‘belangrijke anderen’ na. Als er strafbare feiten zijn gepleegd door een belangrijk voorbeeldfiguur, dan is het belangrijk om de betreffende persoon daarop te wijzen, zodat hij het niet nogmaals doet."
"Ook is het belangrijk dat hij aan zijn volgers duidelijk maakt dat dit verkeerd was en dus géén navolging moet vinden. De influencer moet openlijk spijt betuigen en aangeven dat dit verkeerd en gevaarlijk was, en daar dan geen lolletje van maken.”

Bekijk hier de video

Via AD, YT, SBS