screenshot 22 6 2023 14 04 52

Quincy Promes krijgt steun Russische baas: "We helpen hem met Russisch paspoort"

Algemeenapr 13 2023, 12:01
Quincy Promes is recent veroordeeld tot een celstraf voor zware mishandeling van een familielid. Het lijkt erop dat hij onder deze straf uit gaat komen. De nieuwe directeur van de Russische club waar hij speelt heeft tegen de media gezegd dat ze hem zullen helpen. Oleg Malyshev zei dat hij als het nodig is de voetballer een Russisch paspoort zal bezorgen. Zo zal hij mogelijk zijn celstraf in Nederland kunnen ontwijken.

Quincy Promes

De profvoetballer zou anders 1,5 jaar moeten zitten voor het neersteken van zijn neef. De 31 jarige vertrok naar Rusland nadat hij was gearresteerd. Sindsdien is hij niet meer in Nederland geweest. Hij wordt namelijk naast deze zaak ook gezocht voor een drugszaak.
De club waar hij voetbalt Spartak Moskou, laat weten te willen wachten tot het hoger beroep afgelopen is, voordat ze verdere stappen zullen ondernemen. De nieuwe directeur Oleg, zei tijdens een persconferentie: "We zullen over de juridische kwestie nadenken. De beroepsprocedure is aan de gang. We hopen dat het besluit van de rechters in hoger beroep wordt gewijzigd. We zullen assistentie verlenen aan Quincy Promes." Verder zei hij: "Ik heb begrepen dat de beslissing over staatsburgerschap een beslissing is van de speler. Als Promes een beslissing neemt, zullen we assistentie en ondersteuning bieden."
Als hij een Russisch paspoort zou krijgen zou hij na het aflopen van zijn contract bij de voetbalclub waar hij nu speelt in het land kunnen blijven. Zolang hij geen voet op Nederlandse bodem zet, kan hij zijn celstraf niet uitzitten.

Bekijk hier de beelden:

Bron: YouTube