screenshot 30 7 2023 15 05 33

Zomercarnaval loopt volledig uit de hand: drie aanhoudingen na tweede schietpartij (beeld)

Algemeenjun 14 2023, 13:07
Zomercarnaval is een Caribisch feest dat elk jaar in Rotterdam veel verschillende culturen samenbrengt om de cultuur van de Cariben te vieren. Helaas waren er ook dit jaar weer geweldsincidenten. Tijdens het evenement is meerdere keren geschoten door zowel bezoekers als politie. Dit verstoorde het hele programma en de nasleep begint pas net.

Zomercarnaval schietpartijen

Er vonden twee schietpartijen plaats. De eerste was op de Coolsingel ter hoogte van Westblaak. De schutter vluchtte weg. Niemand raakte hierbij gewond. Bij de tweede vielen er daarentegen wel drie gewonden. Een bezoeker schoot op iemand, waarna de politie op diegene schoot. Zowel de dader als het slachtoffer gingen naar het ziekenhuis. Een derde slachtoffer was een vrouw die viel tijdens het wegrennen. Ook zij moest naar het ziekenhuis. De politie arresteerde drie mensen.
De nieuw aangescherpte regels zorgden dus niet voor een veiligere situatie. Dit jaar was het tijdens zomercarnaval voor het eerst verboden om op bepaalde, volgens de organisatie "vulgaire", manieren te dansen. Ook mochten mensen maximaal een ongekoeld drankje per persoon halen bij de supermarkt in het centrum. In het reglement stond: "Dansen kan heel provocerend en/of vulgair zijn. Vooral met zijn tweeën, als bepaalde seksuele bewegingen op straat worden nagebootst. Dit is niet toegestaan. Ook het dansen van bubbeling is niet toegestaan. De Organisatie kenmerkt dit als een provocerende ordinaire dans. Zomercarnaval is een familiefeest en de Organisatie hecht er heel veel waarde aan dat dit behouden blijft."

Bekijk hier de beelden:

Bron: YouTube