screenshot 27 7 2023 11 43 52

Bizar strenge regels tijdens Zomercarnaval "mag niet vulgair gedanst worden"

Algemeenmei 05 2023, 9:47
Zomercarnaval is een jaarlijkse viering van Caribische Nederland in Rotterdam vol kleur, heerlijk eten en natuurlijk muziek en dans. Op zaterdag is er een grote en feestelijke parade van praalwagens en de meest prachtig aangeklede mensen. Met veren, glitter en alle kleuren van de regenboog is het een feest voor zowel het oog als het oor. Dit jaar legt de organisatie echter bizarre regels op aan iedereen die dit geweldige feest van cultuur en diversiteit viert.
Op de website staat uitgebreid beschreven wat en waarom de organisatie dit jaar zal verbieden. In punt 5.6 staat specifiek wat ze verbieden qua dansen:

Nieuwe dansregels zomercarnaval

"Dansen kan heel provocerend en/of vulgair zijn. Vooral met zijn tweeën, als bepaalde seksuele bewegingen op straat worden nagebootst. Dit is niet toegestaan. Ook het dansen van bubbeling is niet toegestaan. De Organisatie kenmerkt dit als een provocerende ordinaire dans. Zomercarnaval is een familiefeest en de Organisatie hecht er heel veel waarde aan dat dit behouden blijft."
Vervolgens staat in 5.7: "Op gedragingen in strijd met wat voorgeschreven is in artikel 5 van dit Reglement staan de volgende sancties, afhankelijk van het voorval, uitsluitend ter beoordeling aan de Organisatie: directe verwijdering uit de Straatparade en/of Lighting Parade; uitsluiting voor één of meerdere jaren van de gehele Groep van de Straatparade en/of Lighting Parade; en/of geen teruggave van de administratiekosten en inschrijfgeld. Daarnaast wordt de borg ingehouden."

Twerkverbod

De bizarre regels mogen we van de organisatie niet een "twerkverbod" noemen, maar hier lijkt het wel sterk op. Ook ontkent de voorzitter van Zomercarnaval dat bubbling een onderdeel van de Caribische cultuur is. Hier spreken veel mensen zich anders over uit. "Bubbling is een pilaar van Nederlandse housemuziek. Dj's als Hardwell en Chuckie begonnen hun carriere's met Bubbling", zegt Rotterdamse dichter en spreker Zaire Krieger op Instagram. Ze is erg boos over de dansrestricties die zaterdag van toepassing zullen zijn.

Bekijk hier de video

Bron: YouTube
"}])