schermafbeelding 2024 05 11 om 160724

Crisisoverleg bij het Songfestival! "Vier landen overwegen om zich terug te trekken" (Beeld)

Entertainmentmei 11, 15:44
Een Songfestivaldeskundige deelt dat er momenteel een crisisoverleg plaatsvindt. Er is namelijk veel commotie vanwege de diskwalificatie van Joost Klein.

Organisatie Songfestival heeft crisisoverleg

Aran Bade, die onder andere als Songfestivaldeskundige werkt voor RTL Boulevard, deelt het volgende op X: "De Zweedse omroep SVT: 'EBU houdt crisisbijeenkomst na het diskwalificeren van Joost Klein.' De diskwalificatie heeft heftige reacties uitgelokt en de EBU moet daar wat mee. De EBU bevindt zich momenteel in een crisisoverleg. #eurovision#joostklein"
Hij deelt nog een andere update: "Volgens een Noorse krant VG hebben Ierland, UK, Zwitserland en Portugal de druk opgevoerd bij de EBU gisteravond. Ook hierom zit de EBU nu in crisisberaad."
Journalist Bas van Brecht deelt het volgende op X over het crisisberaad: "Noorse krant VG: Vrijdagavond zaten de delegaties uit Ierland, Groot-Brittannië, Zwitserland en Portugal in crisisvergaderingen met de Eurovisie-organisatie EBU, zo blijkt uit de informatie van VG. De vier landen zouden hebben overwogen zich terug te trekken uit de competitie."

Massaal gereageerd op berichten van verslaggevers

Er wordt massaal gereageerd op de berichten die op X worden verspreid.
Iemand schrijft: "Hey Aran, wat ik lees, gaat het over klachten van o.a. Ierland, Zwitserland en Griekenland over intimidatie en pestgedrag van de Israëlische pers en delegatie richting deze deelnemers. En Joost scheen daar ook last van te hebben gehad. Hoe zit dat of kun je uitzoeken hoe dat zit?".
En iemand anders vindt dit het juiste moment voor de AVROTROS om te reageren: "Dit is hét moment voor de tegenaanval vanuit AVROTROS: Zeg wat er is gebeurd, waarom het een schandelijke beslissing is en roep om solidariteit van andere landen. Gestrekt been er in! Als AVROTROS echt achter Joost staat, handel er dan naar!"
Iemand anders vraagt zich waarom: "En waarom wilden ze zich terugtrekken? Zouden ze dat doen als Nederland gediskwalificeerd zou worden of misschien juist als Nederland niet gediskwalificeerd zou worden?"
Bekijk hier de berichten
Bron: Instagram, X