joostfestival2

Joost Klein laat voor het eerst van zich horen: "Dankjewel voor de liefde!" (Beelden)

Entertainmentmei 20, 11:33
Het was eindelijk zover, Joost Klein stond na alle commotie van het Songfestival weer op het podium. Na het hele incident heeft hij nog nergens zijn verhaal gedaan, tot nu dan. Op het podium van Frshtival blikte hij even terug naar het Songfestival: "Mijn naam is Klein, maar je kan me niet klein krijgen".

Diskwalificatie

Voor Joost was het een grote droom om mee te doen met het Songfestival. We kennen ondertussen allemaal het verhaal dat hij was gediskwalificeerd, maar het bleef daarna aardig stil vanuit hem. Stuntkabouter en Appie Moussa hebben al wel een paar keer laten weten wat ze van het hele diskwalificatie-incident vonden.

"Internationale artiest nu"

Zijn wereldhit 'Europapa' deed Joost alleen in remix versies. Het origineel heeft hij niet gedaan. Daarbij deed hij al zijn verhalen in het Engels: "Ik ben een internationale artiest nu. Ik doe mijn best, bedankt voor het komen". Ook vroeg hij hoeveel mensen er waren uit Duitsland, waarna een deel van het publiek enthousiast de handen in de lucht stak. Verder wilde hij weinig woorden vuil maken aan, hij voegde nog tijdens 'Friesenjung': "Dankjewel voor de liefde. Daar gaat het om."

Winner takes it all

Ook liet Joost nummers als 'Droom Groot' en 'Wachtmuziek' horen. Daarnaast deed hij ook een nieuw nummer, wat erop lijkt dat het weer een samenwerking is met DJ Paul Elstak. Ook zei hij "een beetje overweldigd" te zijn. "Ik hou van de liefde die hier in de lucht hangt." Daarna doet hij een remix van ABBA 'The Winner Takes It All', waardoor er alweer wordt gesuggereerd dat het een kleine steek is. 

"Liefde overwint altijd"

Daarna sloot hij z'n show ook af in het Engels: "Everybody is waiting for me to say something wrong, but i just love!" Waarna hij op het podium samen met het publiek een Insta-post doet: "Liefde overwint altijd". De slogan van dit afgelopen Songfestival was: 'United By Music'.

Prijs Joost Klein

Voor wie Joost Klein binnenkort op zijn of haar feestje wilt hebben, moet aardig in de buidel tasten. Na het hele incident is zijn marktwaarde namelijk erg gestegen. De organisator van het Frshtival hoefde dat gelukkig nog niet te doen, hij boekte Joost al voor het hele gebeuren. Voor een optreden, dat ongeveer een uur duurt, vraagt hij een bedrag dat de meesten zouden omschrijven als een klein fortuin, namelijk 50.000 euro.
Bron: YouTube hardstyleamersfoort, Instagram Joost Klein