joost klein

Joost Klein gediskwalificeerd door deze landen, maar stijgt toch wereldwijd (Beeld)

Algemeenmei 15, 10:41
Eerder meldden we al dat 'Europapa' van Joost Klein al in de wereldwijde Spotify chart hoog in de lijst stond, maar op dit moment is het nummer naar ongekende hoogtes aan het stijgen. En dat binnen enkele dagen na het festival. Joost staat hoger dan winnaar Zwitserland met 'The Code' van Nemo.

Spotify

Joost staat op dit moment in de wereldwijde chart van Spotify voor meest gestreamde nummers op plek 22. En dat wereldwijd. Tussen artiesten als Taylor Swift en SZA. Op de eerste plek staat Tommy Richman met 'Million Dollar Baby'.

Streams Joost

Door al het nieuws rondom Joost Klein, gaat zijn 'Europapa' weer viral. Eerder voor het Songfestival ging het nummer ook al goed, met al 25 miljoen stream voor het hele evenement nog begon. Songfestival winnaar Nemo staat op dit moment op plek 23, lager dan Joost.

Onveilig

Over het hele verloop van het festival heeft Nederland vrijdag een officiële melding gedaan bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival over een onveilige sfeer achter de schermen bij het evenement. AVROTROS bevestigt dit aan het ANP na een bericht van NU.nl. De nieuwssite meldt dat vooral in de delegatiebubbel een onveilige sfeer heerste, waarover diverse artiesten na afloop hebben geklaagd. Onder anderen de artiesten uit Litouwen, Ierland en Noorwegen hebben zich hier kritisch over uitgelaten.

Diskwalificatie

De Zweedse krant ‘Aftonbladet’ meldt dat de beslissing om Joost Klein uit te sluiten niet alleen door Eurovisiedirecteur Martin Österdahl werd genomen. "De beslissing werd gesteund door het adviesorgaan van het festival en de Raad van Bestuur van de EBU,"
Zeker 15 van hen waren betrokken bij de beslissing om Klein te diskwalificeren, waaronder voorzitters, delegatieleiders, producenten en experts. Concreet gaat het om betrokkenen uit onder meer Frankrijk, Italië, Zweden, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, Litouwen, Zwitserland, Bulgarije, Portugal en Duitsland. Boven deze referentiegroep staat het topmanagement van de EBU, en daarboven bevindt zich het bestuur van de gehele organisatie.
1
Bron: Spotify, HLN