joost1

Joost Klein krijgt slecht nieuws na de eerste repetitie (Beeld)

Net binnenmei 01, 12:50
Joost Klein is deze week naar Zweden vertrokken voor het Eurovisie Songfestival, en heeft de eerste repetities ondertussen ook al achter de rug. We meldden eerder al dat de beelden zijn gelekt, wat Joost zelf liever niet had, maar na de repetitie heeft hij nog meer slecht nieuws ontvangen.

Bookmakers

Volgens de bookmakers is Joost namelijk uit de top 3 gevallen van landen met de meeste kans om te winnen. Zijn winkans is volgens de kenners van het festival, de bookmakers, nu 12 procent. De afgelopen tijd stond Joost in de top 3 met een winkans van 14 procent.
Tekst gaat verder onder de foto

Slecht nieuws

Het lijkt erop dat de kans om te winnen voor Joost iets is afgenomen. Zwitserland staat nog altijd op de nummer één plek en op de tweede plek staat Kroatië. Nederland is op de lijst van de bookmakers ingehaald door Italië. Volgens kenners van het Songfestival hebben de bookmakers het meestal wel aan het juiste eind. En voorspellen ze veelal de juiste winnaar van het festival.

Repetitie Joost Klein

Joost Klein kreeg in Malmö een half uur de tijd om te repeteren. Hij had liever niet dat de organisatie de beelden naar buiten bracht, maar omdat dat al jaren zo gebeurd, hebben ze dat ook dit jaar weer gedaan. Op de beelden is te zien dat hij een blauw pak aanheeft, net zoals in de clip. Naast Joost is Appie Musa ook op de foto te zien. Donderdag 9 mei staat Joost in de tweede halve finale met zijn nummer 'Europapa'. 10 van de 15 halve finalisten gaan door naar de grote finale op zaterdag.

Brein

De creatieve brein achter het optreden van Joost is Gover Meit, beter bekend als Stefano Keizers. Hij vertelde eerder: "Ik wil dat mensen er met open mond naar kijken en meedansen, maar dat ook niet-Nederlandstalige mensen begrijpen waar we mee bezig zijn."
Bron: Instagram Eurovision, Joost Klein