unknown

Een ideale avond thuis in je eentje

Sponsoredfeb 14 2023, 13:53
Verveel jij je snel als je alleen thuis bent? Of ben je juist op zoek naar een excuus om eens niet de deur uit te hoeven en gewoon thuis te blijven? Een avondje zonder iets te ondernemen zijn de meeste niet zo gewend in deze tijd. Er is altijd wel wat te doen.
Maar het kan heerlijk zijn, vooral tijdens de koude wintermaanden. Een avondje alleen thuis blijven kan precies de rust en ontspanning geven die jij al langer nodig had. Natuurlijk kan je op de bank hangen en films kijken, maar er zijn nog veel meer dingen die je kan doen om er een fijne avond met jezelf van te maken.

Dat ene boek lezen

De winter is de perfecte tijd om aan een boek te beginnen. Het wordt vroeg donker en het is koud buiten. Heb je nog geen fijne leeshoek? Met de palletkussens van Merel kan je overal in je huis een perfect plekje creëren om helemaal in je boek te verdwijnen. Lezen is gezond, omdat het je hersenen stimuleert. Daarbij is het ook nog eens goed voor je nachtrust. Als je voor het slapen gaan veel naar een scherm hebt gekeken kan je nachtrust daarvan achteruit gaan. Een goede reden dus om er een boek bij te pakken in plaats van een film.

Geef je huis een make-over

In opruimen heb je niet zo snel zin in, ook al kan het eindresultaat nog zo fijn zijn. Maar je huis opnieuw inrichten is eigenlijk hartstikke leuk! Het geeft je de kans weer eens met nieuwe ogen te kijken naar huis. Je kan er een lekker muziekje bij opzetten en rustig langs alles in je kamer lopen. Waar word je blij van en wat zou je anders willen? Misschien is je huis wel toe aan een compleet nieuwe inrichting met een nieuwe sfeer. Je kan inspiratie opdoen bij Merel in Wonderland voor oosterse meubels en decoratiestukken. Een inrichting met oosterse sferen geven je kamer een warme uitstraling, al is het buiten nog zo koud.

Diner voor één

Voor koken nemen de meeste mensen niet zo vaak de tijd. Na een dag hard werken heb je honger en weinig energie om uitgebreid te kokkerellen. Toch is het nemen van tijd en aandacht voor eten heel gezond en rustgevend. Het is dus fijn jezelf hier eens mee te verwennen. Je kan bijvoorbeeld een recept uitproberen afkomstig uit een vreemde keuken. Denk aan Indiase gerechten zoals curry. Wat het extra leuk kan maken is bijpassende muziek erbij opzetten. Zo kan je een curry recept uitproberen terwijl je inspiratie haalt uit Indiase muziek.

Puzzelen

Als je lichaam moe is van de dag, maar je hersenen nog aanstaan dan is puzzelen een heel fijne bezigheid. Je kan natuurlijk mooie legpuzzels maken, bijvoorbeeld van schilderijen of met foto’s van bekende steden. Sudoku puzzels en kruiswoordraadsels zijn ook heerlijk om mee tot rust te komen. Met een wijntje en een paar puzzels ben je zo een hele avond zoet.