sanda dia laatste beelden

Beelden van laatste uren Sanda Dia na ontgroening vrijgegeven, Woede in België en Nederland

Algemeenmei 05 2023, 16:57
De trieste zaak over Sanda Dia, de 20-jarige student die overleed na bizarre ontgroeningen, heeft een heftig nieuw hoofdstuk dat voor nieuwe woede zorgt in België en Nederland. Er zijn beelden van de laatste uren van de jonge man vrijgegeven.

Beelden van laatste uren Sanda Dia

Daarop is namelijk te zien hoe Sanda moeilijk loopt en amper op zijn benen kan staan om van de ene naar de andere ontgroening te gaan. Er worden details verteld, en er zijn nog meer heftige beelden te zien van de ontgroeningen van studentenvereniging Reuzegom in Leuven.

Ontgroening

Sanda moest in 2018 vernederingen doorstaan zoals levende goudvissen eten en visolie drinken. Hij overleed uiteindelijk door orgaanfalen op 20 jarige leeftijd. Daarvoor werden er milde straffen uitgedeeld aan de betrokkenen, en daar zijn mensen natuurlijk woedend over.

Daders straf laag: woedende betogers

18 leden van studentenvereniging Reuzegom kregen werkstraffen en geldboetes voor de ontgroeningen die fataal werden voor de 20-jarige Dia. Dat zorgde voor protesten, mensen menen dat de straffen veel te licht zijn. Een ander heftig punt van de betogers in deze zaak is dat er sprake zou zijn van klassenjustitie en racisme. De betogers menen dat de sociale klasse van de verdachten en de huidskleur van Sanda een rol zou hebben gespeeld bij deze zaak.
Onlangs exposede Belgische Youtuber Acid enkele van de namen van studenten die Sanda zouden hebben ontgroend.

Bekijk hieronder de beelden en meer info:

Via HLN, YT