screenshot 30 5 2023 14 57 46

Doodgestoken Jimmy op Solid Grooves had 'niets met vechtpartij te maken'! Blijkt 'kleine broertje' Tygo Gernandt

Algemeenmrt 30 2023, 12:24
Er komt steeds meer info en verhalen van getuigen over de tragedie op festival Solid Grooves in Amsterdam. De pas 21 jarige Jimmy uit Diemen verloor zijn leven omdat hij blijkbaar betrokken raakte bij een ruzie om een zonnebril, maar andere verhalen spreken dat tegen. Tygo Gernardt blijkt goed bevriend met de familie van Jimmy en noemt hem een klein broertje.

Jimmy uit Diemen

Wat tot nu toe bekend is: Drie mannen raakten gewond door de steekpartij bij het festival. De 21-jarige Jimmy moest ter plekke worden gereanimeerd, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Daar is hij overleden aan zijn verwondingen.
Een groep mannen zou over de hekken hebben geklommen en zo binnen zijn gekomen, ze zouden bewapend zijn met messen. Ze worden verdacht van diefstallen. Zo zouden ze o.a. meerdere kluisjes op het festivalterrein hebben opengebroken.

Ruzie zonnebril

Op een gegeven moment ontstond een massale ruzie om een gejatte zonnebril. Jimmy zou kort voor de steekpartij de vriend van zijn zus te hulp zijn geschoten , aldus de Telegraaf, maar politie is nog volop in onderzoek: “Het zou een scenario kunnen zijn..” Twee verdachten van 20 jaar uit Amsterdam zijn aangehouden en zitten vast.

Tygo

Acteur Tygo Gernandt was goed bevriend met Jimmy en heeft gereageerd. Hij roept getuigen op om alle informatie aan de politie door te geven ‘Ons lieve vriendje Jimmy is er niet meer! Als je iets weet, let me know . Alle liefs, licht en liefde voor de familie Schepers. Mooie reis lieve man, ik hou van je!’, schrijft de acteur. “Ik ben zo geschrokken. Ik noemde Jimmy altijd mijn lieve kleine broertje, dat ik ken omdat ik eigenaar ben geweest van het restaurant dat nu van zijn familie is. Ik heb mijn aandeel vier jaar geleden verkocht.”

Verhalen aanwezigen

Er zijn veel verhalen van getuigen over wat er gebeurd zou zijn, uit een van deze verhalen blijkt dat Jimmy juist zou zijn weggerend om conflict te voorkomen. Hieronder twee aanwezigen aan het woord onder de post van Tygo:
Ik heb mijn bevindingen doorgegeven aan de politie. Bizarre taferelen daar! Ik werd niet gefouilleerd, mijn tas werd niet eens open gedaan, toen ik daar wat van zei werd mij zelfs gezegd snel door te lopen, grimmige sfeer in de hoek waar het voorval gebeurde, daar was geen enkele beveiliging, de beveiliging die daar achter het hek stond buiten het terrein liet gewoon mensen binnen komen, deed hekje open en hup, berovingen, mensen achter de bar bedreigd, en bizarste van alles.. tijdens de reanimatie in de hoek naast de dj’s ging het festival gewoon door!! Harteloos! Om paniek te voorkomen? Bullshit! Statement moeten maken: geluid uit! Zinloos geweld hier. We stoppen er mee!
Mijn dochter was erbij. Ze was bevriend met Jimmy. Zij heeft filmpje waarop te zien is dat hij wegrent en in het publiek gaat staan. Hij had niets met de vechtpartij te maken. Zo ontzettend oneerlijk dit. Die gastjes krijgen twee jaar en Jimmy zijn familie levenslang.

Beelden van de chaos en meer info hieronder:

https3a2f2fs3 newsifierams3digitaloceanspacescom2fvkmagnewsifiercom2fimages2f2023 052fthumb vk 21 jarige man uit diemen overleden na steekpartij op solid grooves festival 6474d6a136de1
screenshot 30 5 2023 15 12 44 1024x487
Bron: AD. Instagram, Tiktok, HvNL