screenshot 5 7 2023 12 05 47

EOTB-Yara vertelde tijdens daad pas transgender te zijn "In elkaar geslagen" (VIDEO)

Algemeenmei 20 2023, 10:03
EOTB-Yara is de tweede transgender vrouw die meedoet aan dit seizoen van de realityserie Ex on the Beach in Nederland. Zoals veel mensen weten krijgen transgendervrouwen ontzettend vaak te maken met mishandeling en geweld. In een interview met Rumag vertelt ze over een van haar ervaringen met gruwelijke transfobie.

Transgender personen in EOTB

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis van het programma zijn er transgender personen die meedoen aan Ex on the Beach. Giorgina was de eerste transgender vrouw ooit die het programma verwelkomde. In de eerste aflevering werd zij geintroduceerd.

EOTB-Yara

De tweede transvrouw verscheen in de nieuwste aflevering. De heren reageerden erg enthousiast op Yara. Vooral Jonna vond haar erg interessant en nodige haar uit om bij hem te komen slapen. Ze koos ervoor van te voren aan iedereen te vertellen over haar transidentiteit.

Haat-geweld

In een interview voor het programma EOTB - de Afterparty van RumagTV, doet EOTB-Yara een boekje open over iets verschrikkelijks dat ze meemaakte. Ze vertelt dat het niet altijd makkelijk is om van te voren tegen iemand te zeggen dat ze trans is.
In de nieuwste aflevering verscheen Yara, een transgender-vrouw uit Friesland. De heren leken er geen problemen mee te hebben, met name Jonna. Hij vroeg vrij snel al of zij bij hem kwam overnachten, ook nadat zij aan hem liet weten dat zij een transgender is.

EOTB-Yara vertelt

"Nee, nee. Ik vertel het niet direct. Alleen dat is ook wel heel slecht van mezelf hoor, omdat ik daardoor soms ook wel in gevaarlijke situaties terecht kom. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan. Dat je dan toch met jongens… Je weet hoe het gaat. Op het moment dat je uitgaat en er een beetje alcohol in zit. Dan ben je gewoon een stuk opener. Dan beland ik bijvoorbeeld in een hotel met jongens die het niet weten."

In elkaar geslagen

EOTB-Yara vertelt verder: "Laatst had ik een verhaal, was ik ook met een jongen in een hotel beland. Hij kwam er tijdens de daad achter. Hij werd gebeld door een vriend, van 'luister dit is dit, dit is dit'. Nou dat heb ik wel geweten hoor. Hij heeft me echt in elkaar geslagen."
Het gebruiken van geweld is nooit goed te praten.

Bekijk hier de video hieronder:

screenshot 5 7 2023 12 04 13 1024x504
Bron: Instagram