screenshot 24 08 2023 18 25 14

Heftige video Geraldine Kemper nep-arrestatie gaat rond "Niet kijken!" (Beeld)

Algemeenjun 24 2023, 14:21
Al een aantal dagen is Geraldine Kemper het slachtoffer van een soort lastercampagne op Instagram. Haar foto's worden ingezet door scammers om mensen op te lichten. Zelf deelde ze al op haar eigen account dat er niets van deze berichten klopt. Ook heeft ze geen idee waar ze vandaan komen of waarom ze haar gezicht hiervoor gebruiken...

Geraldine Kemper lastercampagne

De meeste foto's worden dusdanig met een tekst of een andere foto gecombineerd dat het lijkt alsof er iets heel heftigs aan de hand is. In een van de posts lijkt het echt alsof de BN'er gearresteerd is. Yvonne Coldeweijer deelde een van de gesponsorde posts op haar story met de tekst: "Whaha arme meid. Heb al talloze rare scam advertenties gezien waarbij het lijkt alsof Geraldine is opgepakt". Onderaan de post gaat ze verder: "Niet op klikken en als je dit voorbij ziet komen, rapporteren!"

Geraldine "celebritybait"

Volgens Geraldine zelf heet dit soort berichten "celebritybait". Op haar account schrijft ze: "Lieve mensen. Ik krijg elke dag tientallen berichten van mensen bij wie dit soort berichten langskomen op instagramfeed of facebook. Of mensen die al gegevens hebben afgegeven. Of erger al geld hebben overgemaakt. HET IS FAKE! SCAM. Trap hier niet in. Je bent je geld kwijt. Ik heb niet in een programma gezeten. Alles wat je hoort of ziet is fake. Ik zeg niets over crypto."
Hiermee hoopt ze in ieder geval haar volgers te waarschuwen voor de rare en dus neppe advertenties. Het grappigste van deze gesponsorde posts is misschien nog wel dat het lijkt alsof ze afkomstig zijn van het account van Italiaanse voetballer Arturo Calabresi.

Bekijk hier een screen, de reacties en meer beelden:

whatsapp image 2023 08 24 at 135344 576x1024
screenshot 24 8 2023 15 21 27
Bron: Instagram