ontwerp zonder titel 3 15

Man duikt in gat van 9/11-monument! Komt met schrik vrij (Beeld)

Algemeenjun 11 2023, 14:18
Een man is naar beneden gevallen toen hij zichzelf in een gat stortte van het 9/11 Memorial & Museum. Op X werden meerdere beelden verspreid van de bizarre actie.

Zwemmen en duiken verboden

Op de plek waar vroeger de North Tower en de South Tower stonden, zijn nu twee waterbakken te vinden. Het wateroppervlak wordt continu bijgevuld door stromend water dat langs de muren naar beneden komt. Het is verboden om er te zwemmen of te duiken.

10 meter naar beneden

Een 33-jarige man uit de wijk Manhattan in New York klom eerst over de rand. Hij viel vervolgens ongeveer 10 meter naar beneden in het water. Op video's is te zien dat hij daarna met veel moeite naar het andere gat loopt en op de rand gaat liggen. Op de video's is te horen dat er veel mensen schreeuwen en schrikken. Na een tijdje neemt de man een volgende stap en valt hij in het gat zes meter naar beneden. Het is uiteindelijk met een sisser afgelopen voor de man. Volgens de politie heeft de man geluk gehad, hij zou alleen een verwonding hebben aan zijn linkerbeen. Hij is inmiddels gearresteerd en wordt aangeklaagd voor zijn actie.

Monument

Het National September 11 Memorial & Museum is een monument en museum voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in New York. Het 9/11-monument is gebouwd op de plaats waar de Twin Towers stonden. Op de bewuste dinsdagochtend boorden zich twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center in New York. Een derde vliegtuig stortte neer op het Pentagon in Washington DC. Een vierde vliegtuig stortte neer in de staat Pennsylvania, toen passagiers de gijzelnemers probeerden te overmeesteren.

Bekijk hier de beelden

Bron: Twitter, DB, De Telegraaf