efrain aylin

Meer Temptation Island deelnemers melden pyschische klachten

Algemeenjul 20 2023, 10:41
Nadat Efrain en Aylin hun verhaal deden bij het AD, lijkt het hek van de dam. Nog twee deelnemers van Temptation Island meldden zich namelijk bij advocaat Sébas Diekstra met psychische klachten. Ook zei zeggen deze over te hebben gehouden aan hun deelname aan het RTL-programma.

Misstanden Temptation Island

Zaterdag meldde Diekstra dit nadat RTL Boulevard berichtgeving deed over Aylin en Efrain. Zij deden een exclusief interview met het AD, waarin ze vertelden over de manier waarop ze zijn behandeld tijdens het programma. Ze klaagden over manipulatie en slechte begeleiding. Ook voelden ze zich bezwaard om ergens iets over te kunnen zeggen vanwege de dreiging van een fikse boete van 20.000 euro.
Aylin deed zelfs tweemaal een zelfmoordpoging die gelukkig beiden onsuccesvol waren. (Lijd je aan depressie en gedachten over zelfmoord en zelfbeschadiging? Bel 113). Na mediationgesprekken met RTL kreeg het stel 30.000 euro van het bedrijf, voor de misgelopen inkomsten, omdat ze vanwege hun ernstige klachten niet meer konden werken. Toch nam het bedrijf achter Temptation Island geen verantwoordelijkheid voor de geleden schade en veranderden ze volgens het stel niets aan hun wijze van werken. Daarom besloten ze alsnog juridische stappen te ondernemen.
De twee andere Temptation Island kandidaten die zich later bij hen aansloten, zijn geen stel. "We gaan eerst in gesprek om hun situaties te bespreken en te onderzoeken of en welke al dan niet juridische stappen er genomen zouden kunnen worden", zegt advocaat Diekstra. Diekstra staat overigens ook de slachtoffers van het Voice-schandaal bij.

Bekijk hier de beelden: