efran aylin

Temptation koppel neemt stappen tegen makers "30.000 euro vergoeding verandert niets!"

Algemeensep 01 2023, 19:13
Een Temptation Island koppel heeft een onthulling naar buiten gebracht over de makers van het programma. Het stel meent o.a. psychische problemen te hebben door de grote druk.

Temptation koppel Efrain en Aylin

Het gaat om Efrain (26) en Aylin (24) die twee jaar na hun deelname aan Temptation menen zich sterk genoeg te voelen om samen openlijk naar buiten te treden. Ze vertellen aan het AD dat ze verstrikt raakten in het programma ,,Ik kon niet meer slapen, als ik wél sliep werd ik zwetend wakker". Het koppel vreest dat andere deelnemers net zo beschadigd raken als zij.

30.000 euro vergoeding

Aylin raakte in psychische nood en deed zelfs twee zelfmoordpogingen: “Producenten van televisieprogramma’s moeten verantwoordelijk worden gehouden als zij beïnvloedbare en kwetsbare deelnemers ernstig beschadigen door hen onder te grote druk te zetten. Dit geldt nog meer als blijkt dat zij niet de juiste begeleiding en nazorg hebben geboden.” Het bedrijf Simpel Zodiak, dat werkt voor RTL, is niet aansprakelijk voor de emotionele schade, maar heeft hen wel een vergoeding van 30.000 euro gegeven.

Juridische stappen

Het koppel neemt nu echter alsnog juridische stappen om de programmamakers verantwoordelijk te houden voor de schade die ze hebben opgelopen. Een woordvoerder reageert namens RTL en bevestigt dat er vertrouwelijke gesprekken hebben plaatsgevonden. RTL wil echter niet in detail treden over de inhoud daarvan.
De woordvoerder meent o.a. "Boeteclausules zijn bedoeld om spoilers te voorkomen en niet om deelnemers te beperken bij het aankaarten van problemen. Deelnemers krijgen begeleiding, inclusief psychologische ondersteuning en nazorg, en de protocollen worden jaarlijks geëvalueerd om verbeteringen aan te brengen op basis van feedback van deelnemers."

Bekijk hier beelden:

372932008 807188567860088 5226884079000281364 n 576x1024
Via AD, IG, Shownieuws