screenshot 2 4 2023 16 44 28

Politiek valt Max Verstappen aan: 'Miljoenen betalen!' Vader reageert woest! (Video)

Algemeensep 10 2023, 17:41
Nederlands F1 held en drievoudig wereldkampioen Max Verstappen staat flink onder vuur bij een politieke partij. Ze willen dat een heuse Max Verstappen-heffing komt. Deze is bedoeld om hem, en andere rijke Nederlanders die in het buitenland wonen meer belasting te laten betalen.
Pieter Grinwis van de partij CU: “Als je om fiscale redenen niet in Nederland woont, mag je gaan bijdragen aan de Nederlandse staat. Dit is een exitheffing, Verstappen verdient het meeste van alle F1-coureurs, maar woont in Monaco, en deze staat heft geen inkomstenbelasting,
Pieter Grinwis "Mensen die een hoog inkomen hebben, hebben als het ware dat geld stilliggen. Dat rendeert, maar daar wordt helemaal geen belasting over gevraagd. Wij proberen dat probleem te tackelen met een innovatief voorstel: een soort Max Verstappen-heffing, een exit-heffing. Als jij om fiscale redenen niet meer in Nederland wil wonen, maar bijvoorbeeld in Monaco, dan mag je gaan bijdragen aan de Nederlandse staat."

Vader woest

De vader van Max, Jos Verstappen, heeft woedend gereageerd op dit voorstel. “Wat een mafketel is dit” zegt hij in een reactie op X die viral gaat.

Wat kost Max Nederland?

Max zou ongeveer €52 miljoen verdienen per jaar, en dat zou de Nederlandse Staat honderden miljoenen euro’s kosten: tot het seizoen van 2028 een bedrag van meer dan €200 miljoen, wat kan oplopen door salarisverhogingen. Het enige moment dat Max belasting betaald in Nederland is het Zandvoort GP-weekend. Verstappen is dan officieel aan het werk in zijn thuisland.
Maar dat weekend levert ook veel op: naar schatting goed zo’n 9 miljoen euro aan inkomsten voor ondernemers in Zandvoort en ruim 23 miljoen in de regio. Ook is Verstappen ‘een van de grootste ambassadeurs van Nederland’. ‘Wat dat oplevert, is bijna niet in cijfers te vatten.’

Bekijk hier de video