ontwerp zonder titel 3 17

René van der Gijp confronteert Johan over zijn uitspraken! Felle discussie barst los

Algemeenjun 12 2023, 9:19
Na Johan Derksen zijn standpunten over het Israëlisch-Palestijns conflict, komt Johan Derksen nu ook onder vuur te liggen door zijn collega René van der Gijp. Van der Gijp merkt op: "Is dit niet een bijzonder ongelukkige keuze?"

René valt Johan keihard aan

Het komt zelden voor dat René van der Gijp zijn collega Johan Derksen openlijk bekritiseert in de live-uitzending van Vandaag Inside. In de lente ontstond er ook al een gespannen sfeer tussen René en Johan vanwege hun meningsverschil over minister-president Mark Rutte. Nu lijken ze het opnieuw niet met elkaar eens te zijn.

'Onhandige uitspraak van Johan'

De uitspraken van Johan maandag over de vreselijke gebeurtenissen tussen Israël en Palestina hebben veel los gemaakt. Johan vertelde: "De Joden hebben er wel een beetje om gevraagd". Een dag later probeerde hij deze uitspraak enigszins te nuanceren: hij bedoelde niet 'de Joden', maar Israël. Desondanks ervaren een grote groep mensen de uitspraken als ongepast.
René van der Gijp sluit zich ook aan bij de kritiek. Tijdens de laatste uitzending van Vandaag Inside richtte hij zich rechtstreeks tot Johan: "Nee, maar als je er even over nadenkt, Johan. Het is toch heel ongepast geformuleerd als je zegt: 'Ja, ze hebben het in principe aan zichzelf te danken'? Dat is toch heel ongepast?"

'30 andere manieren, Johan!'

René is nog niet klaar met Johan, hij vertelt: “Je had het op 30 andere manieren kunnen zeggen, maar dit is echt heel onhandig. Hij vertelt: "We maken 200 liveprogramma’s per jaar… Nou ja, er slipt wel eens wat onhandigs doorheen. Dat gebeurt bij mij, dat gebeurt bij Ben, maar dat was toch niet handig?”

Bekijk hier de beelden

Bron: Youtube, Mediacourant