screenshot 18 11 2023 14 38 05

Sinterklaas intocht loopt uit de hand! KOZP met vuurwerk bekogeld! Politie grijpt in (Video)

Algemeenjul 18 2023, 13:28
Heftig nieuws uit de Lier, het ging helaas weer fout bij een intocht van Sinterklaas. De extreem beladen discussie die heerst over zwarte piet bereikte een kookpunt en liep uit de hand in De Lier. Het gebeurde toen demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wilden demonstreren bij de intocht.

Sinterklaas intocht loopt uit de hand

De demonstranten werden bekogeld met eieren en vuurwerk. De vuurwerk gooiers werden verdreven door de politie, die dus massaal moest ingrijpen. Agenten met schilden en wapenstokken probeerden kort daarvoor al beide groepen uit elkaar te houden.

KOZP met vuurwerk bekogeld

De organisatie KOZP is tegen het uiterlijk van pieten. De burgemeester van de Lier liet toe dat pieten volledig zwart geschminkt mochten. "Maar een deel ziet er met roetvegen alsnog te donker uit," aldus KOZP. Ze wilden dit laten weten en kwamen met bussen om 13:30 in De Lier, met veel politie in de buurt.

De Lier

NU.nl melst dat het de hele dag al onrustig was in De Lier. In de ochtend bleken politiecamera's te zijn bespoten met purschuim. Daar werden eerder op de dag al vier mensen voor aangehouden. Het korps wist de camera's vóór de intocht schoon te maken en functioneel te maken.

Bekijk hier de videos

Via X, NU.nl