alib1

Ali B doorbreekt de stilte, lijkt na 2,5 jaar zijn verhaal te doen (Beeld)

Entertainmentmei 17, 11:13
Ali B gaat voor het eerst van zich laten horen sinds het grote 'The Voice-schandaal'. Op 12 en 13 juni is de rechtszaak, waar hij moet voorkomen als verdachte. Het lijkt erop dat hij de pers te woord wil staan nadat hij voor de rechter is verschenen.

Uitvechten

De rapper is verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. Tot op heden wist Ali B. de pers te ontwijken, en ook op zijn social media kanalen plaatste hij haast niks. Ook zat hij nergens aan talkshowtafels om zijn verhaal te doen. Zijn advocaat Bart Swier vertelt daarover bij Shownieuws: "Ik ben eigenlijk ontzettend trots op mijn cliënt dat hij in die 2,5 jaar dat die zaak nu al speelt eigenlijk geheel buiten de media is gebleven, vanuit het idee dat we dit in de rechtszaal gaan uitvechten. Niet in de media, nergens anders'', aldus Bart.
Tekst gaat verder onder de foto..

'Wegrennen'

Volgens Bart zal Ali B. na de rechtszaak niet met zonnebril op en een geblindeerde auto direct vertrekken. Maar zal hij na de zaak de pers te woord staan. Bart: "Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze voor de pers moeten wegrennen." Dat lijkt Bart sowieso onverstandig: "Dat lijkt me eigenlijk onverstandig. Sta even stil, beantwoord die vragen maar. Dat geeft denk ik een beter beeld dan hard voor de pers wegrennen."

Onzekerheid

De advocaat gaat verder nog in op het feit dat het begin van de rechtszaak lang heeft moeten duren: "Dit had in een jaar afgerond kunnen zijn, afgerond moeten zijn. Het heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd." Hij gaat verder: "Dat is desastreus, want je leven staat stil en dan zit je elke dag te bedenken wat die beschuldiging met je doet en hoe graag je je zou willen verweren. Hoe graag je ook een einde wil hebben aan die periode van onzekerheid."

Ali B

Bart denk verder dat Ali na de uitspraak terug zal gaan naar zijn oude leven: "Ik ga er absoluut van uit dat het daarmee klaar is. Dan is het aan de rechtbank of ze twee weken later uitspraak doen of er langer voor nodig hebben."
Bron: Shownieuws, Instagram Ali B