1

Joost Klein mag niet repeteren! "Hij zou iemand hebben geslagen" (Beeld)

Entertainmentmei 10, 17:14
Joost Klein heeft niet gerepeteerd voor de finale van het Songfestival. Er komt nu meer informatie naar buiten waarom hij niet zou hebben gerepeteerd. Hij zou volgens een roddelkanaal iemand een 'klap' hebben gegeven.

Joost Klein 'iemand geslagen'

Volgens Roddelpraat zou Joost iemand hebben 'geslagen', omdat de Israëlische delegatie zou hebben gespot met de dood van zijn ouders. Op een X gaat een bericht viraal waarin dit wordt beweerd.
"Joost Klein sloeg iemand van de Israëlische delegatie nadat ze het overlijden van zijn ouders belachelijk maakten. Hij had ze harder moeten slaan. Wij staan ​​achter Joost Klein 🇳🇱 #eurovisie" schrijft aziratardis op X.

Joost Klein niet op het podium

De European Broadcasting Union (EBU) meldde eerder vandaag dat er een onderzoek wordt gedaan naar "een incident."
Inmiddels hebben alle andere finalekandidaten wel hun act gerepeteerd. In de samenvatting die daarna werd getoond in de zaal was Klein wel te zien, maar de organisatie gebruikte daarvoor beelden van donderdagavond. De EBU meldde tijdens de repetitie dat er een onderzoek loopt naar Klein en dat hij daarom voorlopig niet zal repeteren.

BN'ers brief aan Joost Klein

Onlangs lieten meerdere bekende Nederlanders, zoals Nasrdin Dchar, Najib Amhali, Ramsey Nasr, Walid Benmbarek, Jerry Afriyie en Tofik Dibi weten dat ze willen dat Joost Klein niet mee moet doen aan het Eurovisie Songfestival. Ze horen bij de ruim 250 mensen die een brief aan de zanger hebben ondertekend. Reden voor de oproep is de oorlog in Gaza en het feit dat Israël mee mag doen aan het muziekevenement."Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al 17 jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen voor hen gesloten", staat in de brief.
De schrijvers verwijzen naar het songfestivallied Europapa van Klein, waarin hij zijn vader citeert. "Het is een wereld zonder grenzen", zingt Klein. "De utopie van je vader bestaat niet voor Palestijnen", reageren de briefschrijvers daarop.
Onderstaand het bericht op X
Bron: Instagram, ANP, Roddelpraat