ontwerp zonder titel 6

Gruwelijke details Joran van der Sloot moord op Natalee "Ik pakte een grote steen…"

Algemeenaug 18 2023, 13:59
Joran van der Sloot heeft hij tegenover de FBI in de VS toegegeven dat hij Natalee Holloway heeft vermoord. Hij beweert dat dit gebeurde door haar te schoppen en vervolgens een grote steen op haar te gooien. Deze bekentenis maakt deel uit van een overeenkomst met het Amerikaanse gerechtssysteem. Als tegenprestatie krijgt de Nederlander aanzienlijke strafvermindering.

Gruwelijke details Joran van der Sloot

Inmiddels heeft Van der Sloot bekend verantwoordelijk te zijn voor de dood van Holloway en deze bekentenis wordt als 'geloofwaardig' beschouwd na een leugendetector test. Tegen de FBI vertelde Van der Sloot dat hij in 2005 hand in hand met Holloway over het strand van Aruba liep.

Natalee Holloway

Van der Sloot zegt aan John van den Heuvel dat ze hand in hand over het strand wandelden, waar ze zou hebben gezegd maagd te zijn. Joran wilde het echter met haar doen en zette er 'druk' op. Natalle zou hem onverwachts een knietje hebben gegeven tussen zijn benen.
Joran zou dan woedend zijn geworden en haar hebben getrapt in haar gezicht, waarna ze hard tegen de grond viel. "Dit was eerlijk gezegd veel te hard" zo zegt hij. In plaats van haar te helpen zou hij een grote zware steen, bedoeld voor bouw werkzaamheden, hebben gepakt en die op haar hoofd hebben gegooid. "Haar hoofd was plat. Haar schedel was plat. Ik denk niet dat iemand dan nog leeft" Hij zegt haar in paniek de zee in te hebben getild en een duw hebben gegeven richting de zee. Van der Sloot zegt verbaasd te zijn dat haar lichaam nooit werd gevonden.

Videoland-documentaire 'De Biecht van Joran'.

Van der Sloot zegt dat zijn geloof in god hem heeft geleid tot het stoppen met liegen. "Ons geweten is de stem van God. Mijn geweten is nu zuiver," verklaart hij in de Videoland-documentaire 'De Biecht van Joran'. De documentaire is vanaf vanavond te zien op Videoland.

Natalee Holloway mei 2005 Aruba

De documentaire is gemaakt door misdaadverslaggever John van den Heuvel en is tot stand gekomen rond dezelfde tijd als Van der Sloot's overeenkomst met de Amerikaanse justitie. Van den Heuvel heeft meerdere gesprekken gevoerd met de 36-jarige Van der Sloot. Tevens heeft hij schriftelijke verklaringen ontvangen van de moordenaar (in de documentaire aangeduid als 'zijn dagboek'). Hierin beschrijft Van der Sloot gedetailleerd, net zoals hij aan de FBI in de VS heeft bekend, hoe hij de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in mei 2005 op het strand van Aruba zou hebben vermoord. "Het is tijd om een schone lei te maken. Het is tijd om te vertellen hoe ik Natalee heb vermoord," deelt hij mee aan Van den Heuvel.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, De Telegraaf, RTL Nieuws
"}])