1

'Joost Klein doet opnieuw mee aan het Songfestival' "Hint met T-shirt" (Beeld)

Entertainmentmei 21, 12:05
Joost Klein trad dit weekend op bij een festival in Enschede. Hij heeft geen interviews gedaan, maar had wel een opvallend T-shirt aan dat zorgt voor allerlei geruchten.

'Joost Klein doet opnieuw mee aan het Songfestival'

Joost heeft sinds zijn diskwalificatie alleen maar meer bekendheid gekregen. Tijdens zijn optreden dit weekend in Enschede had hij een T-shirt aan met een aantal finalisten van de Amerikaanse talentenjacht, American Idol. Er was veel pers aanwezig tijdens zijn optreden, maar hij heeft niemand te woord gestaan. Volgens Max van den Broek, Telegraaf-journalist en ook bekend als iemand die gespecialiseerd is in complottheorieën, zou Joost opnieuw meedoen aan het Songfestival. Hij heeft een tip gekregen en die is als volgt: "Joost had een shirt aan van American Idol 2006. De winnaar (Taylor Hicks) van dat jaar had het jaar ervoor ook meegedaan en niet gewonnen. Het jaar erna won hij wel. Zal dit betekenen dat hij volgend jaar weer mee zal doen aan het Songfestival?"

'Joost doet maar wat'

Ook bij RTL Boulevard was het onderwerp van gesprek. Mediakenner, Rob Goossens, vertelde in de uitzending: "Als je naar zijn T-shirt kijkt… Dat zijn drie oud-finalisten van American Idol, een groot tv-programma waar ze een heel mooi podium hadden, maar nooit meer wat van gehoord. Dat moet een verwijzing zijn naar het Songfestival.” Presentator Luuk Ikink vraagt zich af of alle verwijzingen niet een beetje vergezocht zijn: "Denk je dat en zitten we gewoon continu te zoeken naar verwijzingen die hij maakt? Of doet hij misschien gewoon maar wat?”.

Diskwalificatie

Hij stond dit weekend dus voor het eerst weer op het podium. Hij stond na alle commotie van het Songfestival weer op het podium. Na het hele incident heeft hij nog nergens zijn verhaal gedaan, tot nu dan. Op het podium van Frshtival blikte hij even terug naar het Songfestival: "Mijn naam is Klein, maar je kan me niet klein krijgen".
Voor Joost was het een grote droom om mee te doen met het Songfestival. We kennen ondertussen allemaal het verhaal dat hij was gediskwalificeerd, maar het bleef daarna aardig stil vanuit hem. Stuntkabouter en Appie Moussa hebben al wel een paar keer laten weten wat ze van het hele diskwalificatie-incident vonden.
Zijn wereldhit 'Europapa' deed Joost alleen in remix versies. Het origineel heeft hij niet gedaan. Daarbij deed hij al zijn verhalen in het Engels: "Ik ben een internationale artiest nu. Ik doe mijn best, bedankt voor het komen". Ook vroeg hij hoeveel mensen er waren uit Duitsland, waarna een deel van het publiek enthousiast de handen in de lucht stak. Verder wilde hij weinig woorden vuil maken aan, hij voegde nog tijdens 'Friesenjung': "Dankjewel voor de liefde. Daar gaat het om."
Bekijk hier het optreden van Joost Klein in Enschede
Bron: Instagram, Mediacourant